06 48 12 18 93 info@samva.nl

Grote schoonmaak

Het zit er weer op, onze zomervakantie is voorbij! Ik vind het een heerlijke tijd; zes weken met minder deadlines, regels en structuur. Dat geeft mij een vakantiegevoel.

En hoewel ik echt kan genieten van de relaxte vakantiesfeer en alles gewoon laten gebeuren, kan ik de georganiseerde kant van mezelf niet negeren. Dat is gewoonweg ook een deel van mij. Ik hou van structuur, orde en overzicht. En dat is ok. Het brengt me namelijk ook heel veel.

Zo kwam ik terug van vakantie en gelijk stond het huis op zijn kop. Overal troep, spullen en rommel. Terwijl ik de troep aan het wegwerken was, kreeg ik onwijs zin om het hele huis eens grondig te gaan opruimen.

En daar ben ik dus ook mee gestart. Kamer voor kamer, alle kasten leeg, alles van zijn plek. Alles wat stuk is, niet meer gebruikt wordt, kleding die niet meer past of toch niet gedragen wordt; allemaal weg! Heerlijk! Vuilniszakken vol heb ik afgevoerd. Daarna wat overblijft ordenen en de kasten opnieuw indelen. Dat geeft me zo’n opgeruimd gevoel. Alles lekker schoon en fris. Overzicht en orde.

Een mooie bijkomstigheid van deze opruimwoede is dat mijn hoofd ook gelijk meedoet. Door in mijn fysieke omgeving meer overzicht te creëren, komt er ook meer overzicht in mijn hoofd. Meer orde en helderheid én ruimte voor nieuwe ideeën…

Nu hoeft je natuurlijk niet altijd je huis te gaan poetsen om tot nieuwe ideeën te komen. Een grote schoonmaak houden kan je ook meer theoretisch toepassen op je bedrijf. Even uitzoomen, bekijken wat je allemaal doet, en daarbij vragen stellen als; Helpt dit me dichter bij mijn doel? Voegt het iets toe? Is dit de beste manier of kan het ook anders? Creëer overzicht en laat ruimte ontstaan voor nieuwe ideeën.

Wil je dat ik je help met ‘poetsen’? Dat kan! Neem contact met me op en we gaan samen aan de grote schoonmaak voor jouw bedrijf! 

Ondertussen sop ik hier nog even een kastje uit 😉